20 jaar Leo Smit Stichting
Login


De Uilenburger Concerten zijn in oktober 1996 begonnen als een postuum eerbetoon aan Leo Smit. Inmiddels klonken meer dan 150 concerten en loopt het negentiende seizoen. Toonaangevende Nederlandse musici voerden in de sfeervolle Uilenburger Synagoge composities uit van Leo Smit, zijn tijdgenoten en hedendaagse componisten. Van 2010 tot 2015 vonden de concerten plaats in het Bethaniƫnklooster. Met ingang van seizoen 2015-2016 zijn we te gast bij podium Splendor aan de Nieuwe Uilenburgerstraat 116.

De concerten vestigen de aandacht op vergeten, maar vaak vooruitstrevende muziek van componisten voor de Tweede Wereldoorlog. Zo wordt een breed beeld geschetst van traditionele en vernieuwende elementen in de twintigste-eeuwse muziek en daarna.
Vergeten muziek uit het interbellum klinkt naast die van tijdgenoten die wel bekend zijn bij een groot publiek. Bovendien wordt aansluiting met het heden gezocht door de combinatie met nieuwe muziek.

In het seizoen 2017/2018 is er geen serie Uilenburger Concerten. Het Amsterdams Fonds voor de Kunst heeft besloten de serie de komende vier jaar niet financieel te ondersteunen. In samenwerking met partners zullen wel regelmatig concerten georganiseerd worden. Wilt u op de hoogte blijven? Stuur dan een e-mail naar secretariaat[at]leosmit.nl en u ontvangt regelmatig een nieuwsbrief.


 

Sfeerimpressie eerdere seizoenen

in de Uilenburger SynagogeLeo Smit Stichting from Jochem van der Heide on Vimeo.

 


 

Uilenburger Concert 10 december 2012

'Capricious Blues' van Heleen Verleur door Marcel Wormsvolgende concert

Splendor

Vanaf oktober 2015 zijn de Uilenburger Concerten weer terug in de Nieuwe Uilenburger Straat. We zijn te gast bij podium Splendor.

logo Sena Performers

De Uilenburger Concerten worden mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Sena Performers.

Uilenburger Concerten op reis
homepage
Uilenburger Concerten