20 jaar Leo Smit Stichting
Login


De Uilenburger Concerten zijn in oktober 1996 begonnen als een postuum eerbetoon aan Leo Smit. Inmiddels klonken meer dan 200 concerten. Toonaangevende Nederlandse musici voerden in de sfeervolle Uilenburger Synagoge composities uit van Leo Smit, zijn tijdgenoten en hedendaagse componisten. Van 2010 tot 2015 vonden de concerten plaats in het Bethaniƫnklooster. Van oktober 2015 tot mei 2017 waren we te gast bij podium Splendor aan de Nieuwe Uilenburgerstraat 116.

De concerten vestigden de aandacht op vergeten, maar vaak vooruitstrevende muziek van componisten voor de Tweede Wereldoorlog. Zo werd een breed beeld geschetst van traditionele en vernieuwende elementen in de twintigste-eeuwse muziek en daarna.
Vergeten muziek uit het interbellum klonk naast die van tijdgenoten die wel bekend zijn bij een groot publiek. Bovendien werd aansluiting met het heden gezocht door de combinatie met nieuwe muziek.

Na twintig seizoenen is de serie Uilenburger Concerten gestopt. In samenwerking met partners worden nog wel regelmatig concerten georganiseerd. Wilt u op de hoogte blijven? Stuur dan een e-mail naar secretariaat[at]leosmit.nl en u ontvangt regelmatig een nieuwsbrief.


 

Sfeerimpressie Uilenburger Concerten

in de Uilenburger SynagogeLeo Smit Stichting from Jochem van der Heide on Vimeo.

 

Uilenburger Concerten op reis
homepage
Uilenburger Concerten