20 jaar Leo Smit Stichting
Login


De Leo Smit Stichting is een kleine organisatie zonder kantoor of vaste medewerkers. Het bestuur is eindverantwoordelijk voor het beleid en de uitvoering daarvan. De dagelijkse werkzaamheden zijn gedelegeerd aan de artistiek en zakelijk coördinator. Het bestuur bestaat uit: Jacob Kohnstamm (voorzitter), Godfried Jansen (secretaris), Jan Treffers (penningmeester), Siebe Riedstra, Philomeen Lelieveldt en Vivian Colland. De bestuursleden doen hun werk vrijwillig en ontvangen geen honorarium of onkostenvergoeding.

Eleonore Pameijer (artistiek coördinator) is verantwoordelijk voor de programmering van de Uilenburger Concerten en het Leo Smit Ensemble. Zij studeerde aan het Conservatorium te Amsterdam, waar ze cum laude het solistendiploma behaalde. Vervolgens studeerde ze in de Verenigde Staten en in Italië. In 1984 won zij een eerste prijs in het Frank Martin Concours en maakte zij haar debuut in het Amsterdamse Concertgebouw. In 1985 verscheen haar eerste cd (sonates van Bach en zonen), die zich in een bijzondere populariteit mocht verheugen. Van 1985 tot 2000 was zij eerste fluitiste van het Asko, en later van het Schönberg Ensemble. Als soliste trad ze op met vele symfonieorkesten en ensembles over de hele wereld. Eleonore trad op in vele radio- en televisieprogramma’s en heeft een groot aantal cd’s op haar naam staan. In 1996 richtte ze samen met pianist Frans van Ruth de Leo Smit Stichting op. In 2005 startte ze het cd-label FutureClassics, waarop cd's van o.a. Rosy Wertheim en Dick Kattenburg verschenen. www.eleonorepameijer.com

Carine Alders (zakelijk coördinator) is verantwoordelijk voor de organisatie van de Uilenburger Concerten en ondersteunt het bestuur. Zij is het eerste aanspreekpunt voor al uw vragen. Zij studeerde Engelse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en Muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht, waar ze in 2009 cum laude haar Master diploma behaalde. Als zelfstandig musicoloog schrijft zij artikelen voor tijdschriften en verzorgt zij de promotie van het Utrecht String Quartet en het cd-label FutureClassics. Voorafgaand aan haar studie Muziekwetenschap werkte zij vele jaren als programmamanager en senior projectleider. Als enthousiast amateur altviolist speelt zij in de Orkestvereniging Amersfoort en in een strijkkwartet. www.carinealders.nl

Silhouetten - de biografie van Leo Smit door Jurjen Vis

'Silhouetten', de biografie van Leo Smit (2001) is de neerslag van de zoektocht van historicus en musicoloog Jurjen Vis door het leven van een van de meest begaafde Nederlandse componisten van de eerste helft van de 20-ste eeuw.

Boek

Vervolgde componisten in Nederland

In juni 2015 verscheen het boek 'Vervolgde componisten in Nederland' bij Amsterdam University Press. Eenentwintig auteurs droegen bij aan het beschrijven van de levensverhalen en de muziek van 35 componisten die in de Tweede Wereldoorlog in Nederland verboden waren. U kunt het boek bij de boekhandel kopen of bestellen bij de Leo Smit Stichting. Maak € 28,90 (€ 24,95 plus € 3,95 verzendkosten) over op rekeningnummer NL45 TRIO 0781 4311 31 t.n.v. Leo Smit Stichting en vermeld uw naam en adres. U krijgt het boek dan zo spoedig mogelijk toegestuurd.

homepage
Leo Smit Stichting