20 jaar Leo Smit Stichting
Login
homepage
Leo Smit Ensemble

 

Thuis in het repertoire


In de loop der jaren heeft artistiek leider Eleonore Pameijer een groep betrokken musici om zich heen verzameld die ervaring hebben met het spelen van nieuwe muziek. Dit kan pas ontdekte muziek zijn, waarbij gespeeld wordt uit kopieën van handschriften van de componist. Maar vaak gaat het ook om nieuwe muziek die speciaal voor deze musici gecomponeerd is. Het spelen van nieuwe muziek vraagt een grote betrokkenheid en de bereidheid om veel te studeren en repeteren.

De musici hebben allen hun sporen verdiend op internationale podia en spelen regelmatig samen tijdens de Uilenburger Concerten en bij cd-opnames. Het ensemble is flexibel inzetbaar, in overleg met de artistiek leider wordt een programma op maat samengesteld.

Het Leo Smit Ensemble bestaat in wisselende bezetting uit:
Eleonore Pameijer - fluit en artistieke leiding
Arjan Woudenberg - klarinet
Irene Maessen - sopraan
Ursula Schoch - viool
Elisabeth Perry - viool
Ásdís Valdimarsdóttir - altviool
Stephan Heber - cello
Michael Stirling - cello
Marcel Worms - piano
Tatiana Koleva - marimba en slagwerk


Het Leo Smit Ensemble speelde tijdens de Geneco Componisten Salons negen werken van jonge componisten in een openbare repetitie. Het ensemble stond voor deze gelegenheid onder leiding van Ruud van Eeten en bestond uit Eleonore Pameijer (fluit), Arjan Woudenberg/Jesse Faber (klarinet), Irene Maessen (sopraan), Elisabeth Perry/Richard Wolfe (viool), Ásdís Valdimarsdóttir (altviool), Michael Sterling (cello), Tatiana Koleva (percussie) en Marcel Worms (piano).

  Leo Smit Ensemble

Leo Smit Ensemble

_DSC2980.JPG

Leo Smit Ensemble in Göttingen

Vijf mei concert Beetsterzwaag 2018