20 jaar Leo Smit Stichting
Componisten en repertoire
Login

Kenniscentrum vervolgde
en vergeten componisten


De Leo Smit Stichting verzamelt en verspreidt kennis over componisten die in de Tweede Wereldoorlog vervolgd werden. In 1996 begon het met Leo Smit. Bij het tienjarig bestaan werd een boekje uitgegeven met korte biografieën van in totaal tien componisten. In 2009 werd de inventarisatie Schatten van de Zolder; verloren en teruggevonden Nederlandse composities afgerond. Leven en werk van meer dan twintig vervolgde Nederlandse componisten is inmiddels beschreven.

Het kenniscentrum van de Leo Smit Stichting verzamelt en verspreidt van kennis over het leven en werk van Nederlandse componisten die vervolgd zijn in de Tweede Wereldoorlog en als gevolg nagenoeg vergeten zijn.

De activiteiten van het kenniscentrum dragen niet alleen rechtstreeks bij aan de doelstellingen, maar zijn ook randvoorwaardelijk voor het organiseren van concerten en het ontwikkelen van het ensemble.

Dit deel van onze website is nog in aanbouw. Geleidelijk aan vindt u hier steeds meer werkenlijsten en levensverhalen van componisten. Zoveel mogelijk zal worden aangegeven waar u bladmuziek en opnames kunt vinden.

De achtergrond op deze pagina's is het manuscript van het 'Lento' uit de Sonate voor fluit en piano van Leo Smit. Het zou het laatste werk zijn dat hij componeerde voordat hij gedeporteerd werd. Leo Smit werd nog geen twee maanden later in Sobibor vermoord.
homepage